Tarptautinė muzikos diena

Tarptautinė muzikos diena

1975 m. UNESCO paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine muzikos diena. Šios šventės iniciatoriai buvo legendinis smuikininkas ir dirigentas Lordas Yehudis Menuhinas ir kompozitorius Dmitrijus Šostakovičius. Muzikos diena švenčiama visame pasaulyje skirtingais būdais, tačiau pagrindinis tikslas yra skatinti muzikos kultūrą, pasidalinti muzika su visuomene.

Lietuvoje taip pat švenčiama Muzikos diena, vyksta įvairūs koncertai, renginiai ir iniciatyvos, kurios kviečia žmones atrasti muzikos pasaulį bei stiprinti muzikinį švietimą.

Švęsdama Tarptautinę muzikos dieną, Telšių meno mokykla kvietė miesto bendruomenę prisijungti prie viešos muzikos iniciatyvos ir paminėti šią progą linksmai ir spontaniškai. Mokyklos mokiniai ir mokytojai koncertavo įvairiose miesto kavinėse, dovanojo lankytojams galimybę išgirsti muzikinius kūrinius, atliekamus akordeonu, trimitu, fleita, saksofonu, pianinu, smuiku ar gitara. Dėkojame už geranorišką bendradarbiavimą mus priėmusioms kavinėms. Džiaugiamės, jog tokia iniciatyva ugdo ne tik jaunųjų muzikantų kūrybiškumą, bet ir suteikia miestui gyvybės, skatina bendruomeniškumą.

Bibliotekininkė Monika Drimbienė

Komentarai išjungti.