Respublikinė dailės ir technologijų mokytojų konferencija

Respublikinė dailės ir technologijų mokytojų konferencija

Sausio 19 dieną Kretingos S. Daukanto progimnazija sukvietė į respublikinę dailės ir technologijų mokytojų konferenciją ,,Kūrybinės pamokų interpretacijos“.

Filosofas L. Degėsys papasakojo apie technologinio žvilgsnio matymą, priversdamas mąstyti kitaip. „Tūkstantmečio mokyklos“ kultūrinio komponento koordinatorė Ž. Etevičiūtė atskleidė pažangos programas, o Vilniaus dailės akademijos docentas dizaineris J. Liugaila įkvėpė mokytojus žvelgti į kūrybiškumo koncepciją iš naujo.

Konferencijoje, kurioje dalyvavo respublikos dailės mokytojai, ne tik buvo pasidalinta kūrybinėmis idėjomis ir bendrosios dailės programos įgyvendinimo rekomendacijomis, bet ir stendiniuose pranešimuose išreikštais nuostabiais kūrybiniais sprendimais. Mokyklos dailės skyriaus mokytojos V. Žernienė ir V. Šepikaitė dalyvavo šioje konferencijoje, o mokytoja V. Šepikaitė ne tik pristatė projektą „Jaunimas Telšiams“, bet ir įkvėpė visus aplinkui kurti ir eksperimentuoti.

Ši konferencija buvo išskirtinė ne tik dėl svarbių temų ir pranešėjų, bet ir dėl to, kaip jie sujungė teoriją su praktika, įkvėpdami mokytojus užsidegimu kurti. Esame dėkingos už šią neįprastą ir kūrybingą dieną, kuri mus visus papildė naujomis idėjomis ir kūrybinėmis mintimis!

Dailės mokytoja V. Šepikaitė

Komentarai išjungti.